illustratie

Een illustratie is meer dan een tekening bij een verhaal.

Ze ondersteunt het verhaal maar legt er een laagje bovenop. Samen prikkelen we de interesse van de lezer. Een goede illustratie zet aan tot verder lezen, meer willen weten. Wil je dat je boek (cover of binnenwerk), magazine of artikel opvalt en de aandacht trekt, dan is een illustratie een goed idee!


Met mijn illustraties probeer ik de kijker nieuwsgierig te maken. Ik haal inspiratie uit de wereld rondom me en trek daar verschillende elementen uit los. Ik speel met tegenstellingen, (on)doorzichtbaarheid, verschillende lagen, voor-, achter-, en middenplan. De lezer wordt naar binnen gezogen of uitgesloten, hoe dan ook ontstaat er een prikkel waardoor hij/zij/die een eigen narratief in vult in het bestaande verhaal.

'collagosaurus' en museumbingo stedelijke musea dendermonde

Een dino gemaakt uit collectiestukken? U vraagt, wij draaien! Ik maakte er eentje zowel voor het Begijnhofmuseum en Museum voor Volkskunde, als het Vleeshuismuseum in Dendermonde.


Daarnaast ontwikkelde ik samen met mijn collega's van de Stedelijke Musea Dendermonde ook een bingo voor het Begijnhofmuseum en Museum voor Volkskunde


ontdek dendermonde met kalleke step

Ik nam de tekeningen voor mijn rekening, de vormgeving werd verzorgd door Omygod vormgevers. Voor de inhoud werkten verschillende diensten van Stad Dendermonde samen (toerisme, milieu- en platteland, jeugddienst en dienst de musea!).


Het boek is te koop bij Toerisme Dendermonde en de Jeugddienst van Dendermonde voor slechts 5 EUR! (kansentarief 1 EUR) meer info vind je op deze website.


hertekeningen postkantoor 00/00/00

Postkantoor 00/00/00 is een postkantoor voor brieven naar overleden mensen. Elke ingezonden brief krijgt een persoonlijke hertekening. Sinds januari 2021 ben ik één van de kunstenaars die meewerkt aan dit initiatief. Meer informatie en mijn hertekeningen, vind je op https://postkantoor.org.


Andere meewerkende kunstenaars zijn: Saar De Buysere, Sassafras De Bruyn, Heike Sofia Villavicencio Rammeloo, Penelope Deltour, Yule Hermans en Nakke van Loo.

illustraties weetjes museum- en archiefberichten

De stedelijke musea van Dendermonde brengen vier keer in het jaar een magazine museum- en archiefberichten uit. Ik mag telkens bij één van de weetjes daarin een illustratie maken!

een geveltuin voor avansa waas-en-dender


Avansa Waas-en-Dender , dat is de nieuwe naam voor Vorming Plus Waas-en-Dender. Bij een nieuwe naam hoort ook een splinternieuw magazine.

Ik had de eer om bij het artikel over groene gevels een illustratie te maken! Krijgen jullie ook al zin om jullie vingers en gevel groen te kleuren?!

het ros beiaard expo


Voor de expo Het Ros Beiaard in de Stedelijke Bibliotheek van Dendermonde illustreerde ik de verschillende elementen van de stoet.

De illustraties werden aangebracht op grote plexi schermen en op doeken doorheen heel de expo.

De expo vond uitgesteld plaats in de zomer van 2020. Je kan hem nog steeds digitaal bezoeken. Bekijk ook zeker deze virtuele rondleiding!

Het Ros Beiaard

Kalleke Step (de nar die voor het paard loopt)

De Walvis (onderdeel van de Ros Beiaard Ommegang en Katuit)

De Ros Beiaard harmonie

Vendelier

De Vier Heemskinderen

Reuzen Indiaan, Goliath en Mars

De Knaptanden (onderdeel van de Ros Beiaardommegang en Katuit)

De Hellewagen (onderdeel van de Ros Beiaardommegang)

Protest in Dendermonde

Een pijnder (drager van het paard)

't Schipke (onderdeel van de Ros Beiaardommegang en Katuit)

De Vedelaar

Mijn illustraties in het Ros Beiaard Magazine

ros beiaard voor beginners


Illustraties van de elementen van de Ros Beiaardommegang, gebruikt in het spel 'Ros Beiaard voor Beginners'. Dit pakket bestaat uit een spelbord, kaarten en een dobbelsteen.

Het legt de Ros Beiaardommegang uit op een eenvoudige manier zodat anderstalige nieuwkomers in Dendermonde op een leuke manier onderwezen kunnen worden over het hele Ros Beiaardgebeuren. Ik werkte mee aan de ontwikkeling van het concept voor het Spelbord en tekende de illustraties. Dit was een samenwerking met Stedelijke Musea Dendermonde, Ros Beiaardsecretariaat vzw en Beeld In Zicht (vormgeving en conceptontwikeling, https://beeldinzicht.be/nl).


De dobbelsteen kan je hier gratis downloaden.

Dit spelbord is een samenwerking met Stedelijke Musea Dendermonde, Ros Beiaardsecretariaat vzw en Beeld In Zicht (vormgeving).

Het spelbord is niet commercieel beschikbaar.

vogelmuit


Gedichtenbundel met gedichten van Christina Guirlande en Etienne Colman

met illustraties van Lisa Malfliet en mijzelf

Uitgave van ID+ Hamme

Kunstcahier 19 ID+, vormgeving door Lisa Malfliet

illustraties door mij en Lisa Malfliet


Aan het uitbrengen van het boek was ook een tentoonstelling gekoppeld.

Links: mijn werk, Rechts: werk van Lisa Malfliet

reveil 18 verhalenboek

86 pagina’s – met o.a. Gaea Schoeters, Maud Vanhauwaert, Christophe Vekeman – illustraties van o.a. Lara Jakoba Breine & Cornelia Boudens.

Koop het boek op reveil.org/boek

omnium memoria


Zes dichters en illustraties van Leen Huysmans

Uitgave van ID+ Hamme

Omnium Memoria: dichtbundel uitgegeven door ID+ Illustraties door mij, vormgeving door Lisa Malfliet